24 Ocak 2007 Çarşamba

KUZU KAPAMA

BİR ÖLÇÜ PRİNÇ
YARIM KİLO KUZU ETİ
TAZE NANE
TUZ
KUZU ETLERİ BİR MİKTAR SUYLA BİRAZ PİŞİRİLİR
BU FIRINDA PİŞİRİLEN BİR PİLAV
OCAĞIN ÜSTÜNEDE KOYULABİLEN BİR TEPSİYE BİRAZ SIVI YAĞ KONULUR. AYIKLANIP YIKANMIŞ PRİNÇLER İLAVE EDİLİR. PRİNÇLER BİR SÜRE TEPSİDE KAVRULUR. BORCAM GİBİ BİR KAPTA YAPMAK İSTİYORSANIZ PRİNCİ YAPIŞMAZ BİR TEFLON TENCEREDE KAVURUP SONRA TEPSİYE ALABİLİRSİNİZ. KAVURMA İŞLEMİ TAMAMLANDIKTAN SONRA ÜZERİNE 1,5 ÖLÇÜ (PRİNCİN ÖLÇÜLDÜĞÜ KAPLA) ET SUYU EKLENİR. ÜZERİNE KUZU ETLERİ SERPİŞTİRİLİR BİRAZDA NANE YAPRAĞI SERPİLEREK SICAK FIRINA VERİLİR. PRİNÇLER SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner